Hälsohelg på vingården

No slides found, please add some!

Hälsohelg på Vingården 27-28 april

Kom till oss på vingården och upplev två dagar fulla med träningsglädje, god mat och härligt umgänge.

Vi kommer varva mellan olika sorters träningspass som yoga, dans, funktionell träning samt inbody mätningar och föreläsningar. Programmen genomförs av erfarna tränare och instruktörer och passar alla oavsett ålder och tidigare träningserfarenheter.

Till kvällen kan man koppla av med ett bad i någon av våra badtunnor, värma sig i vår bastu för sedan ett dopp i poolen eller lära sig lite om våra viner med en vinprovarbricka.

Det kommer även finnas möjlighet att boka massage under helgen.

Vi ser fram emot en fantastisk helg tillsammans med dig!

Detta ingår

  • Välkomstfika
  • Lunch
  • Eftermiddagsfika
  • 2-rättersmiddag
  • Övernattning med frukost
  • Lunch
  • Alla träningspass och föreläsningar samt inbody mätningar
  • Badtunna och bastu
  • Badrock och badtofflor

Pris
Hälsohelg med övernattning, del i dubbelrum, 3.150 kr/person
Enkelrumstillägg  500 kr
Hälsohelg utan övernattning  2.550 kr/person
Hälsohelg utan övernattning och middag  2.075 kr/person

Program lördag

Under dagen finns det möjlighet till inbody mätningar samt boka massage.

9:15 Välkomstfika

9:45-10:00 Introduktion

10:30-11:15 Pass 1
Camilla – Les Milles Dance – LMD är ett danskoncept full med glädje och energi och alla kan vara med. Musiken är inspirerad från allt till hip hop, house till pop och massa andra godbitar. Ni kan förvänta er energi och glädjetårar. Vi ses på dansgolvet.

11:30-12:15 Pass 2
Molly – utomhusträning – Här får ni en blandning av kondition, styrka, balans och smidighet med världens bästa träningsverktyg – den egna kroppen! Ni kan förvänta er svett, skratt och träningsvärk!

12:30-13:30 Lunch

13:30-14:15 Föreläsning
Ulrika – ”Hjälp kroppen att självläka” Baserat på Optimummetoden och kinesiologi”. Om man förenklat säger att kinesiologin jobbar med problem på insidan så löser Optimum-metoden problemen på utsidan. Bägge behandlingsmetoderna har samma syfte, att hitta roten till symptomen och behandla grundorsaken och därmed bli av med problemet för gott. Mitt mål är att varje person som kommer till mig ska få behandling och stöttning genom hela läkningsprocessen och bli frisk. I den här föreläsningen får du lära dig hur du själv skapar hälsa och minskar risken för framtida problem. Handfasta tips för vardagen och många aha-upplevelser kring enkla självklarheter.

14:30-15:15 Pass 3
Elke – Body combat – ”BodyCombat(TM) är en kampsportsinspirerad träning med hög energi från de Nya Zeelandsbaserade fitnessinnovatörerna på Les Mills. BodyCombat(TM) är helt beröringsfritt men vi kommer att slå och sparka oss in i fitness och ha mycket roligt. Vi kommer att ha en trevlig blandning av kampsportstilar, som Karate, Muay Thai och Capoeira, röra oss till musiken och njuta av den fantastiska lagandan. Ingen erfarenhet behövs.”

15:30-16:30 Pass 4
Ulrika – Terapeutisk yoga – Med utgångspunkt i teorin i föreläsningen ”hjälp kroppen självläka” kommer vi göra enkla övningar som är inspirerade både av yoga och postural träning. Vi undersöker hur vi kan åldras utan ryggsmärta, nackvärk och knäproblem.

16:30 Fika
Incheckning och egen tid fram till middag. Möjlighet att bada badtunna och bastu.

19:30 2-rättersmiddag exklusive dryck

Program söndag

7:00 Promenad – löptur

8–10 Frukost

10:15-11:00 Föreläsning
Molly inbody mätningarna
VAD ÄR EN INBODY-MÄTNINGEN
Det är en kroppsmätning som hjälper dig att förstår hur din kropp mår. Det är ett fantastiskt verktyg för dig som vill ta reda på hur kroppen mår och om du behöver tänka på något särskilt framåt. Du får veta, svart på vitt, hur du är uppbyggd när det gäller fett, muskler, vätska och – det viktigaste – det viscerala fettet. Vissa benämner det som bukfett eller det farliga fettet.
Den viscerala fettnivån påverkas av kost, träning, rörelse, sömn, återhämtning, rökning, snusning samt alkohol. Du kan vara smal och ändå ha ett för högt visceralt fett-värde och vice versa, det vill säga att du kan ha mycket kroppsfett och ha en bra nivå på det viscerala fettet.

Du kommer få alla dina siffror utskrivna på ett papper.

11:15-12:00 Pass 5
Elin – Tabata – Ni kommer under instruktion och vägledning av leg kiropraktor Elin Vesterskov, få testa på träningsformen Tabata. En träningsform som passar alla oavsett fysik och tidigare träningserfarenhet.

12:00-13:00 Lunch

13:15-14:30 Pass 6
Linda – 75 min Yinyoga, meditation och djup vila – Är du stressad, utarbetad, till och med utmattad? Eller känner du bara att det vore skönt att släppa taget någon gång? Slippa prestera? Bli omhändertagen, guidad, flyta bortom tid och rum?
Svävande musik, mjuk guidning, tystnad, stillhet, klangspel, doft av eteriska oljor. Ett möte med dig själv utan förbehåll.
Yinyoga är en långsam praktik som tar oss djupt in i ligament, leder och bindväv. Positioner hålls under en längre stund, ofta 3–5 minuter eller mer. Fokus ligger på att hitta stillhet och släppa efter i positionerna och tillåta varsam förlängning och uppöppning av kroppen. I mötet med kroppen får vi också syn på oss själva och våra reaktionsmönster och övar oss i vänlighet gentemot det som pågår på insidan. Yinyoga kultiverar närvaro, flexibilitet och tillfälle för djup återhämtning. Fysiska effekter är flexibilitet, hälsosamma leder och ökad cirkulation.

Instruktörer

Molly Kummel:
”Mitt namn är Molly Kummel och jag är matälskare, livsnjutare och hälsoinspiratör. Min filosofi är att det skall vara enkelt att må bra och jag strävar efter att, genom mina erfarenheter och kunskaper, hjälpa andra att ta hand om sig själv på ett okomplicerat sätt.
Jag är utbildad kostrådgivare, träningsinstruktör, massör, healer och akupressör. Jag har även utbildning inom vitaminer, mineraler, antioxidanter och kosttillskott, benskörhet och skelettuppbyggnad samt sockerberoende. Jag har kunskap om kropp och sinne som helhet.”

Camilla Nordin
Camilla ”Milla” heter jag och dansat sedan barnsben. Dansen ligger varmt om hjärtat och jobbat som instruktör och med träning/kost/hälsa i över 10 år. Ni hittar mig på Nordic Wellness I Staffanstorp där jag kör Les Mills Dance, rörlighet och även personlig tränare. LMD är ett danskoncept full med glädje och energi och alla kan vara med. Musiken är inspirerad från allt till hip hop, house till pop och massa andra godbitar. Vi ses på dansgolvet.

Linda Sjöholm, Highersense Yoga Bjärred, Hot Yoga Lomma och Hot Yoga Lund.
”Jag är yogalärare sedan 20 år tillbaka och har startat Highersense för att erbjuda en plats för var och en att landa i sig själv som en del av sin vardag. Oavsett om du älskar att svettas i fysiskt hårt arbete eller längtar efter varsamt omhändertagande och stillsam meditation ska du hitta något som passar. Highersense vill bidra till en mer medveten och vänligare värld och tror på att det börjar inom var och en.”

Ulrika Säljeby
”Med bakgrund som högpresterande designer fick livet en annan vändning
när min pappa fick lungsäckscancer och till sist också dog av detta. Då gav jag mig själv ett inre löfte, att från och med nu ägna mitt liv åt att på ett så effektivt sätt som möjligt hjälpa andra att bli friska genom självläkning. Jag sökte länge efter den läknings metod som gav bra och bestående resultat och HKT Kinesiologin var precis det jag letade efter. Jag jobbar som terapeut och yogalärare hos Highersense och i min egen praktik Säljeby Behandlingar. Min passion för kroppens unika självläkningsförmåga bara växer”.

Elin Vesterskov
När jag drev Lomma Kiropraktorklinik och arbetade både som kiropraktor och personlig tränare ville jag hitta en optimal träningsform som passar alla målgrupper samt kunna anpassa övningar utifrån patienters smärta / besvär. Jag fann studierna om tabata. Med stor entusiasm och nyfikenhet startade jag egna tabatapass. Det stora intresset för tabata resulterade sedermera i en bok ”Tabata från grunden” så att tabata också kunde tränas enkelt hemma.
Idag driver jag Clinicus Ryggcenter i Helsingborg och arbetar med patienter på kliniken samt artister och idrottsstjärnor runt om i världen.

Elke Hebisch
”Jag har varit instruktör i gruppträning i 8 år och undervisar nu i Les Mills-programmen BodyCombat(TM), BodyPump(TM), GRIT(TM) och Strength Development(TM) på Nordic Wellness St. Lars i Lund. Jag kommer ursprungligen från Tyskland och kom till Sverige för ett par år sedan för att jobba på Lunds universitet, blev sedan kär i landet och bestämde mig för att stanna. Jag älskar energin och lagandan som gruppträning ger och hur det kan vara stärkande, inspirerande och föra oss alla tillsammans. Jag ser fram emot att träffa er alla under vårt pass!”