fbpx

Om oss

Skånska råvaror

I vår restaurang serveras hjortkött som kommer från våra ägare Håkan och Carina Wikholms marker i Skåne, markegendomen Assmåsa vackert belägen vid Snogeholmssjön och markegendomen invid Häckeberga likaledes belägen i vackra omgivningar. I såväl den rofyllda skogen som ute på jordbruksfälten på dessa marker lever hjortarna tillsammans med andra vilda djur ett fridfullt och harmoniskt liv i fin miljö.

Brev 27 maj 2020

Vi, Håkan och Carina, är ett par som varit gifta med varandra sedan drygt 40 år tillbaka.
Vi möttes under våra studieår på Lunds Universitet och har än idag våra respektive verksamheter förlagda i Skåne. Bredvid vårt yrkesverksamma liv delar vi ett stort intresse och passion för vin.

Då Flädie Mat & Vingård kom ut på marknaden blev vi givetvis bestörta och ledsna över att det hade gått i konkurs men sedan blev vi båda två väldigt fascinerade av möjligheten att kunna förvärva denna skånska pärla och vi bestämde oss för att göra en gemensam satsning på denna fina fastighet med vingård.

Vi känner en stor entusiasm inför framtiden med detta och ser med glädje fram emot en långsiktig verksamhet i denna fantastiskt vackra miljö, såväl beträffande vingård som hotell/restaurang- och konferensdelen. Vår förhoppning är att bibehålla och bevara den jordnära och pittoreska miljön med de fina byggnaderna omgärdade av vinodlingen på den ena sidan och böljande fält på den andra sidan som skapar en underbar atmosfär och en harmonisk känsla.

Inledningsvis vill vi försöka knyta till oss kontakter ur den starka och positiva grupp som under många år lagt sin själ i sitt arbete här.
Vi ser detta även som en plattform för våra fyra barn där de var och en med sina olika utbildningar och inriktningar på olika sätt kan ta del i verksamheten.

Huvudprioriteringen initialt är att skötseln på den fina vingården fortgår och att vindruvor och vin likaså tas om hand på bästa sätt så att den fortsatta vinproduktionen håller samma höga standard som tidigare. Detta arbete är redan i full gång där två av våra söner Philip och Marcus med sitt kunnande tillsammans med andra vin-kunniga medarbetare har en viktig roll. Flädie har ju redan satt sitt avtryck inom vinvärlden och det är något vi verkligen vill bibehålla med ambition att utveckla vidare.

Under rådande Corona-pandemi kommer vi att försöka använda tiden till att på bästa sätt ta tillvara och bevara de fantastiskt fina värden som finns på egendomen sedan tidigare, göra en del varsamma renoveringsarbeten och därefter successivt öppna upp de olika verksamheterna.

Med dessa steg och med kännedom om Flädie Mat & Vingårds goda rykte under alla år så är vår vision att vi tillsammans med viktiga nyckelpersoner och positiva medarbetare inom en snar framtid i ny regi ska möta såväl gamla som nya gäster och kunder i samma fina anda och miljö som tidigare men i framtidens nya era – Flädie Mat & Vingård Era Novum.

Håkan & Carina Wikholm
Lund 27 maj 2020