Vinproduktionen

Flädie Vinproduktion

Flädie Vinproduktion skapar viner av hög kvalitet genom dynamisk vinodling och modern produktion. Våra viner präglas av vårt unika läge och det mikroklimat som råder här i Flädie. Njut av våra viner på besök i vår restaurang och bar här i Flädie, där vi även erbjuder vingårdsguidningar och vinprovningar. Våra viner serveras på många skånska vinbarer, och du hittar dem i Systembolagets butiker i vårt närområde – Lund, Lomma, Löddeköpinge och Malmö –  liksom i beställningssortiment!

Våra viner på Systembolaget

I sommar har vi lanserat tre viner av den nya årgången 2021: det vita Aniara Renässans, rosévinet Adonis som är ett sofistikerat och intressant ståltankslagrat rosévin, och det röda Hugo Rondo. Därtill presenterar vi ett alldeles nytt vin som vi kallar Midnattssol, där namnet inspirerats av de långa svenska sommardagarnas starka positiva inverkan på vinrankorna och druvornas mognad.

Vinet är gjort på den finaste druvsaften från Solarisklasarna med bäst mognad och har jäst på franska ekfat i 12 månader. Av dessa fat var 40% nya, oanvända, ekfat. Vinet är en blandning av två årgångar, 75% från skörden 2020 och 25% från 2021 vilket bidrar till fin fruktighet. Midnattssol är ett vin med hög syra, fin koncentration, välbalanserad ek och frukt, som passar utmärkt till fisk och skaldjur.

På Systembolaget finns även nya årgångar av våra mest omtyckta viner, Aniara 2019, Aniara Barrique 2018 och 2019, Lepores 2018 och Lepores Barrique 2019, och många varianter av vårt mycket uppskattade mousserande vin EBBA.

Afrodite rosé är ett Rondo-vin vars druvor har pressats hårt och sedan lagrats ett par månader på äldre ekfat. Vinet har en vacker och djup nästan rubinröd färg och mer tanniner än vad som vanligtvis hittas i ett rosévin. Astrid Renässans är vårt klassiska rosévin gjort på en Cabarnet Cortis- och Leon Millot-blandning med ljuva smaker av hallon, jordgubb, persika, blodapelsin och sommar.

Ädelvän är vårt första söta vin på flera år, och är gjort på de Solarisdruvor som skördades sist under säsongen 2020.

Du hittar våra viner på Systembolagen närmast oss – i Lund, Lomma, Löddeköpinge och Malmö, liksom i beställningssortimentet! Eller så njuter du av dem när du besöker oss i sommar!

Nordic Vineyards

Nordic Vineyard säljer våra viner online för dig som bor utanför Sverige.

Medaljer till våra viner!

Vi är mycket glada och stolta över att kunna berätta att två av våra viner belönats med medaljer i Vinordic Wine Challenge som anordnas av GastroNord!

Vi vann priser för Aniara Renässans 2020 och Aniara Barrique 2018: Aniara Renässans 2020 vann guldmedalj inom prisklassen 200 – 249 kr (75 cl). Aniara Barrique 2018 vann silvermedalj inom prisklassen 250+ kr (75 cl).

I år, precis som förra året, uteblev kategorierna för svenskt vin pga för lågt antal deltagare. Detta betyder att Flädies viner tävlade om medaljerna mot internationella viner. Importörer eller som i vårt fall producenter, tävlar med sina viner inom olika prisklasser och samtliga viner finns på Systembolaget.