fbpx

Vinproduktionen

Flädie Vinproduktion

Flädie Vinproduktion skapar viner av hög kvalitet genom dynamisk vinodling och modern produktion. Våra viner präglas av vårt unika läge och det mikroklimat som råder här i Flädie. Du hittar våra viner i Systembolagets butiker i vårt närområde liksom i beställningssortiment.

Medaljregn över Flädie Vinproduktion

När ”Swedish Wine Producer of the Year” avgjordes i november 2019, kammade våra viner hem två av tre medaljer i kategorin rött vin. Lepores Barrique och Lepores Barrique Cuvée, båda av den fina årgången 2018, tilldelades silver- respektive bronsmedalj. Samtidigt vann rosévinet Alice brons, det söta vita vinet Late Harvest brons och det mousserande vinet Ebba Brut guldmedalj.

Våra viner på Systembolaget

Du hittar de flesta av våra viner på Systembolaget – såväl i butikerna i vårt närområde som i beställningssortimentet. Det gäller våra röda vin Lepores barrique och Lepores barrique cuvée, de vita Aniara och Aniara barrique, rosévinerna Alice och Astrid samt det mousserande Ebba brut.

Det är oss du möter

Vi som arbetar i vinproduktionen heter Philip, Marcus, Najib, Love och Jason och vi bidrar med olika typer och grader av utbildning, erfarenhet och kompetens.

Marcus och Love har studerat vid SLU till landskapsingenjör respektive trädgårdsingenjör, Philip har Ekonomie kandidatexamen och en Masterexamen i Ekonomi samt Sommelierutbildning och i kombination med arbetet i vinproduktionen studerar han för närvarande WSET Level 4 Diploma in Wines. Najib har över 10 års erfarenhet som vingårdsarbetare. Jason har huvudansvaret för Vineriet och vinifieringsprocessen. Han har en gedigen utbildning som vinmakare och flera års erfarenhet i ryggen från vingårdar i både Kina och Sverige. Tillsammans hjälps vi åt för att skapa de bästa viner som kan utvinnas från Flädies marker.