fbpx

Svanen

Svanen-märkt

Att värna om miljön och göra hållbara, kloka val för framtiden är en självklarhet för oss på Flädie Mat & Vingård. Engagemanget för vår miljö ligger oss varmt om hjärtat. Naturen runt omkring oss och vår vingård är tillsammans med vår fantastiska personal vår största tillgång.

Nu är äntligen vårt hotell, konferensavdelning och restaurang Svanenmärkta. Det har varit en lång process som inneburit allt från att byta ut glödlampor, granska våra leverantörer, dokumentera rutiner till att engagera våra gäster och vår personal. Det har varit en resa som inneburit intressanta diskussioner med våra gäster, nya lösningar och att vi alla även inspirerats till nya miljöval i våra privata hushåll.

För oss är varje tvättmaskin som snurrar, varje matbit som vi slänger, varje lampa som står tänd i onödan viktig, eftersom de spelar roll i längden. Det är det lilla vi gör i vardagen gång på gång som gör de stora skillnaderna!

Svanen är den officiella, gemensamma miljömärkningen i Norden. Märkningen visar att produkter, varor och tjänster uppfyller högt ställda krav på miljö, hälsa, funktion och kvalitet. Det är ett omfattande miljöarbete som gäller allt från energiförbrukning och avfallshantering till städprodukter, förbrukningsartiklar, inredning, transport av catering och råvaror – stort som smått.

Hos oss på Flädie Mat & Vingård är vi ett stort gäng engagerade medarbetare som har det dagliga ansvaret att se till att vårt miljöarbete fungerar. Tillsammans gör vi jobbet! Det är allt från städ – och hotellpersonal till servering och kockar, och naturligtvis vaktmästare och vingårdsansvariga. Tillsammans skapar vi en hemtrevlig och välkomnande atmosfär, som också är miljövänlig!

Om du har frågor om vårt miljöarbete kontakta då vår VD, Camilla Olsson, info@fladiematvingard.se.