Restaurang

RESTAURANG

VINGÅRDENS VINER

FRUKOST

AFTERNOON TEA

A la carte

Våra menyer är omsorgsfullt komponerade och tillagas på råvaror från Skånes skogar och åkrar med fokus på grönt, närodlat, närproducerat och skånskt vilt. Till maten serverar vi välkomponerade dryckesmenyer, gärna med gårdens egna viner.

Välkommen att boka bord fredagar och lördagar från kl. 17!

VINGÅRDENS VINTERMENY

  • Eldad torskrygg, spetskål, vassle, musselskum, kallrökt Assmåsahjort, forellrom, örtolja, krasse
  • Lättrökt skånskt vildsvin från Assmåsa, chorizo, bakad tomat, smör ”Café de Paris”, jordärtskocka, morot, rostad märgsky
  • Havtorn- & apelsinsorbet, vit chokladfondant, mörk chokladjord, basilika, chokladpapper

Lunch 3-7 februari

Måndag: Albondigas med pasta
Tisdag: Laxpudding med brynt smör, gröna ärtor och dill
Onsdag: Oxbringa med rotfrukter och senapsgrädde
Torsdag: Biff à la Lindström med kryddsmör, råstekt potatis
Fredag: Stekt fläsk med löksås

Vi serverar lunch med en liten soppa, varmrätt, hembakat bröd och smör, sallad, vatten och kaffe eller te med en hembakad småkaka för 175 kr. Ange i din bokning om någon i sällskapet önskar vegetarisk kost. Välkommen att boka bord!

Skaldjurshelg 7-8 mars

Välkomna att avnjuta en klassisk skaldjursafton på Flädie Mat & Vingård 7 och 8 mars! Vi serverar vinterns bästa skaldjur i olika serveringar och menyn kostar 1195 kr.

SKALDJURSAFTON MED ÖVERNATTNING: Checka in på vår vackra vingård och börja kvällen med en vinprovning varefter ni avnjuter en skaldjursmiddag. Vårt paket inkluderar övernattning i dubbelrum, vinprovning, skaldjursmiddag samt en härlig frukostbuffé efterföljande dag.

Pris från 4195 kr för två personer i delat dubbelrum

Alla hjärtans dag

Fira kärleken hos oss på Alla hjärtans dag! Ta med dig någon du tycker om och njut av en härlig vistelse hos oss. Vi erbjuder PAKET MED ÖVERNATTNING inklusive halvflaska Champagne och frukt- & chokladfat på rummet, trerättersmeny, övernattning samt frukostbuffé, från 1.648 kr/person.

För er som bara vill äta middag serverar vi säsongens trerättersmeny som kostar 695 kr, dagen till ära inklusive ett glas mousserande vin eller alkoholfritt alternativ. Kanske inleder ni kvällen med ostron, serverade med citron, shalottenlök och sherryvinäger. Välkommen att boka bord!

MENY fr.o.m. 14 februari
• Fylld gyoza, eldad rödning, röd curry, skaldjursskum, citrongräs, misomajjo, krasse, forellrom, isört
• Hjort från Assmåsa tillagad på två vis, persiljerot, pepparendive, kimchimajjo friterad rotfruktskub, märgcrust
• Chokladmousse, sorbet på jordgubb, lime & ingefära, rödbetschokladjord, chokladnougatine, kryddig basilika

Vingårdens Afternoon Tea

Njut av hembakade scones med tillbehör, härliga små smörgåsar, fruktkompott och hembakade sötsaker. Kaffe/te ingår i priset. Vi serverar samma meny till både vuxna och barn. Pris för vuxna 345 kr, barn upp till 12 år 295 kr. Sittning 1 h 45 min.

Vi serverar Afternoon Tea sista söndagen varje månad med sittningar från kl. 13.00 till 15.30. Välkommen!

Moules Frites & Quiz

I vår återkommer vår omåttligt populära Moules Frites & Quiz. Välkommen att boka bord 28/2 & 13/3. Vi erbjuder även paket med övernattning: njut av charkbricka & bubbel, Moules & Quiz, dessert, övernattning och en härlig frukostbuffé!

Frukostbuffé

Du behöver inte övernatta hos oss för att njuta av vingårdens frukostbuffé, som vi serverar lördagar och söndagar 8.00-10.00. Ibland när det är skollov serverar vi frukostbuffé hela veckan. Välkommen att boka bord och se tillgängliga datum via knappen nedan!