Våra menyer är omsorgsfullt komponerade och tillagas på råvaror från Skånes skogar och åkrar med fokus på grönt, närodlat, närproducerat och skånskt vilt. Till maten serverar vi välkomponerade dryckesmenyer, gärna med gårdens egna viner. Välkommen att boka bord fredagar och lördagar från kl. 17! KOCKARNAS HÖSTMENY 625 kr Vegetariskt: Confiterad kålrabbi, pumpa, smörböna, örter, vitlök, brynt sojasmör, yuzomajjo, grillad lime Varmrätt fisk: Hälleflundra, potatispuré, kål, äpple, rödbeta, brynt smör, hasselnötter, citron Måndag: Öppen lasagne, tunnskivad hjort, svamp, pumpa, svartkål Vi serverar lunch med en liten soppa, varmrätt, hembakat bröd och smör, sallad, vatten och kaffe eller te med en hembakad småkaka för 175 kr. Ange i din bokning om någon i sällskapet önskar vegetarisk kost. Välkommen att boka bord! Vi firar Mårten Gås med en klassisk skånsk gåsamiddag i fyra serveringar, 8, 9 och 10 november. Menyn består av en ankleverterrin med druvgelé, svartsoppa med klassiskt krås alt. svampsoppa med en ankrillette, stekt skånsk gås från Munka Ljungby och som avslutning en äppelkaka på Flädie-vis med skånska äpplen. Kocken Mats Petersson finns på plats, serverar och berättar om traditionen kring vår skånska gåsamiddag. På Fars dag, söndagen den 10:e, serverar vi gåsamiddagen som en lunch från kl. 12. Menyn kostar 775 kr. Till detta erbjuder vi såklart omsorgsfullt komponerade vin-/dryckespaket. Välkommen att boka bord! Välkommen att boka bord! Du behöver inte övernatta hos oss för att njuta av vingårdens frukostbuffé, som vi serverar lördagar och söndagar 8.00-10.00. Ibland när det är skollov serverar vi frukostbuffé hela veckan. Välkommen att boka bord och se tillgängliga datum via knappen nedan! Njut av hembakade scones med tillbehör, härliga små smörgåsar, fruktkompott och hembakade sötsaker. Kaffe/te ingår i priset. Vi serverar samma meny till både vuxna och barn. Pris för vuxna 345 kr, barn upp till 12 år 295 kr. Sittning 1 h 45 min. Vi serverar Afternoon Tea sista söndagen varje månad med sittningar från kl. 13.00 till 15.30. Välkommen! Att prova Champagne är inte bara festligt och trevligt utan också ljuvligt gott! Vi provar fem Champagner från lika många olika vinhus. Vi får höra om regionens olika stilar, historien bakom den prestigefyllda drycken och vad som passar bäst att servera till. Likaså hur doft och smak påverkas av valet av glas och serveringstemperatur. Provningen leds av sommelier Carina Gavelin.A la carte
Lunch vecka 43
Tisdag: Kåldolmar med gräddsås, ättiksgurka, lingon, kokt potatis
Onsdag: Viltgryta Bourguignon, rotfrukter, rostad potatis
Torsdag: Stekt strömmingflundra, lingon, potatispuré
Fredag: Tortelloni, svamp, mozzarella, tomat, basilika, ParmesanGåsmiddag 8-10 november
Frukostbuffé
Vingårdens Afternoon Tea
Champagneprovning 23 november
Pris 550 kr.