AWC Star Winery

AWC Star Winery

Flädie Vingård och Vinproduktion har tilldelats sin andra stjärna i Austrian Wine Challenge och blev även utnämnd till årets bästa producent i Sverige. Vi är otroligt stolta och glada över detta besked då Austrian Wine Challenge (AWC) är världens största officiella vintävling och en av världens mest prestigefyllda tävlingar för vin.

Star Winery-stjärna kan för vingårdar jämföras med Michelin-stjärna för restauranger och årets stjärna är dessutom Flädie Vingård och Vinproduktions den andra Star Winery-stjärnan. Totalt i denna tävling deltog i år 42 länder och 1 514 producenter med över 11 000 viner, där vinerna delades in och tävlade i olika kategorier.

Sedan tidigare vet vi att våra viner Ebba Renässans Brut, Ebba Renässans Brut Rosé och Lepores Barrique 2018 tilldelades guldmedaljer och totalt fick elva av våra viner utmärkelser – något som visar att vi alla jobbar i rätt riktning och kan utmana på hög nivå!

Guldmedaljer i AWC

Vi fortsätter vårt arbete med stolthet och ny energi efter det fantastiska bemötandet våra viner fick i årets Austrian Wine Challenge (AWC). Vi tog hela tre Guld, fyra Silver och fyra Seal of Approval, närmast motsvarande brons.

Flädie Vingård och Vinproduktion blev vid vårt första deltagande i tävlingen förra året utnämnd till AWC Star Winery med fem Silver och tre Seal of Approval, och vi fick därmed vår första stjärna i AWC – en av världens största och mest prestigefyllda tävlingar för vin. Totalt i denna tävling deltog i år 42 länder och 1 514 producenter med över 11 000 viner, där vinerna delades in och tävlade i olika kategorier.
Vinerna bedömdes på en skala 0–100 där vinerna beroende på poäng kan uppnå Brons: 84–86.9 poäng, Silver 87–89.9 poäng, och Guld 90 poäng eller mer.

Utöver att vinerna räknas individuellt så räknas de 6 bästa vinernas poäng ihop för möjligheten att utnämnas till ett Star Winery. En Star Winery-stjärna kan för vingårdar jämföras med en Michelin stjärna för restauranger. Vi är mycket stolta och glada över att Flädie Vingård och Vinproduktion uppnådde en Star Winery-stjärna redan i fjol. Detta har gett vingårdsteamet nya krafter i såväl vingård som vineri, och stärkt självförtroendet för arbetet framöver.

Det nya resultatet i årets AWC-tävling med tre Guld, fyra Silver och fyra Seal of Approval tyder på att vi är på rätt väg, och bevisar att det går att skapa viner av hög kvalitet i Sverige. Viner som dessutom står sig väl gentemot viner på internationell nivå, och även kan utmana dem.