fbpx

Vår vinodling

Vår vinodling

På Flädie Mat & Vingård har vi odlat vin sedan 2007 när de första stockarna planterades i vingården. Idag har vi ca 9000 vinstockar fördelade på 2,5 hektar. Vi fokuserar idag på fyra druvsorter, Rondo och Cabernet Cortis för de röda vinerna och vårt rosévin, samt Solaris och Phônix för våra vita och mousserande viner.

Vi har en ekologisk filosofi i vår odling. Ogräsbekämpning sker maskinellt eller för hand och besprutning mot svampangrepp görs med ekologiskt godkända medel.

Vi gallrar sidoskott, klasar, dåliga druvor och glesar bladverket framför druvorna för hand. Vi lägger stor vikt vid noggrannhet och kvalitet på arbetet i vår vingård, eftersom det ger resultat i slutet av säsongen med högre kvalitet på våra druvor och i sin tur högre kvalitet på våra viner.

Kanske får ni möjlighet att prova några av gårdens egna viner under en vistelse hos oss?

Hösten 2017 startade försäljningen av våra två viner Lepores Barrique 2015, rött vin lagrat på amerikansk ek, och EBBA Brut 2015, ett mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden, på Systembolaget.

Idag har vi sju viner på Systembolaget: de mousserande Ebba Brut och Ebba Brut rosé, våra två roséviner Alice och Astrid, det vita torra ståltankslagrade vinet Aniara, det söta vita vinet Late Harvest och vårt röda vin Lepores. Samtliga viner finns även i Systembolagets beställningssortiment.

Vårt aktuella sortiment på Systembolaget hittar du här!