Aktiviteter på Flädie Mat & Vingård

Aktiviteter

I samband med er konferens eller middag erbjuder vi olika skräddarsydda arrangemang. Här är ett axplock av våra mest populära aktiviteter. För ytterligare information, priser eller en offert, kontakta oss gärna per telefon 046-320 338 eller e-post info@fladiematvingard.se.

Laga mat med våra kockar

Att laga mat med våra kockar är ett trevligt inslag i konferensen. Varför inte bjuda medarbetare, kunder eller vänner på en fantastisk kväll, där vi komponerar en fyrarättersmeny av lokala råvaror som ni tillagar, serverar och avnjuter tillsammans med utvalda viner från vår egen vingård. Minsta antal är 10 personer och max är 16 personer. Priset är 1450 kr/person.

Matlagning och vinskola

Är ni fler än 16 personer kan vi erbjuda matlagning och vinskola som en trevlig aktivitet. Ni delar upp er i 2 grupper där ett lag lagar mat och ett lag har vinskola.

Under ledning av våra duktiga kockar skapar ni en 4-rätters meny, som ni sedan avnjuter tillsammans. Våra sommelierer guidar er på en tur genom vår vingård och vinproduktion. För att sedan avsluta med att prova 4 av våra viner och lära er allt om vinets värld.

Det blir en oförglömlig kväll – det lovar vi! Priset är 1550 kr/person.

Vingårdens drycker och filosofi

Följ med på en tur genom Flädie Mat & Vingårds terroir och fördjupa er i den filosofi som ligger till grund för vår vinodling och produktion. Ni provar fyra olika viner från vår egen vingård under vägledning av vår sommelier. Finns både som en-eller tvåtimmars aktivitet. Minsta antal är 10 personer Pris från 325 kr/person.

Guidning i vingård och vinproduktion

Boka en guidning i vår vingård och vinproduktion. Under rundturen, som tar ca 1 timme, går vi ut i vingården och pratar om tillväxt, ogräsbekämpning, beskärning och skörd. När vi sedan fortsätter in i vinproduktionen berättar vi om tillverkningen av våra viner och ni står mitt bland våra viner som jäser i tankar och på ekfat. Minsta antal är 10 personer. Pris från 100 kr/person.

Kallbad och bastu

Varför låta sommaren styra badsäsongen? På Bjärreds Saltsjöbad Kallbadhus & Restaurang badar man året om. Njut av havsutsikten över Öresund från bastufönstret och svalka er sedan i havet. I mötet mellan varmt och kallt väcks endorfinerna till liv och gör besöket till en upplevelse för båda kropp och själ. Om man önskar kan konferensmiddagen förläggas i restaurang längst ut på bryggan som avslutning på dagen. Pris från 70 kr/person.

Samspel

Bilda er egen blåsorkester. På bara någon timme kommer ni lära er spela klarinett, saxofon, trumpet och trombon. Till en början verkar det som omöjligt men när ni avslutar aktiviteten kommer ni kunna spela We will rock You tillsammans. Samspel är en aktivitet som förbättrar gruppdynamiken, uppmuntrar kreativiteten och stärker självförtroendet och inte minst bjuder på många goda skratt! Minsta antal är 12 personer. Tid: 2 timmar. Pris 525 kr/person.

Mordmysterium

Alla är misstänkta – en är skyldig. Upplev en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni njuter av en 3-rätters middag. Alla deltagare får en egen karaktär med sina egna ledtrådar och egna uppdrag som ska utföras under middagen. Under kvällen pågår ständigt nya utspel med utpressning, förtal, köp och handel. Det gäller att ta reda på så mycket information som möjligt för att kunna lista ut vem mördaren är. Aktiviteten passar alla typer av konferenser, tar 1-3 timmar och kan även genomföras på engelska. Middagen blir garanterat en succé med många skratt. Minsta antal är 10 personer. Priset för aktiviteten är 310 kr/person. Middag tillkommer.

Sjung dig lycklig

Ta med dina kollegor på ett musikaliskt äventyr- inga sångkunskaper krävs.

Tillsammans med Angelica Alm, känd från musikprogram i Tv, kan du boka in ett garanterat annorlunda och minnesvärt inslag i er konferens. Ni tar er mod tillsammans och släpper loss stämmorna under Angelicas instruktioner och glädjespridande musik.

Minsta antal 15 personer. Tid: 2 timmar. Pris 625 kr/person.

Da Vincis box

I en nervkittlande kamp mot klockan utmanas grupperna att öppna ett kassaskåp innan tiden är ute. Varje team får en egen låst box som innehåller ytterligare fem låsta lådor där de skall lösa gåtor och knäcka koder för att komma närmare målet, att hitta den slutgiltiga koden till kassaskåpet. Enda sättet att öppna boxen är att tänka utanför den!

Minsta antal är 12 personer. Tid: 1,5-2 timmar. Pris från 415 kr/person.

Mastermind

I denna aktivitet utmanar grupperna varandra i olika tävlingar som på ett eller annat sätt har att göra med logiskt tänkande, kvickhet och allmänt vetande. Alla grupper möts i olika övningar, där deltagarna behöver varandra för att lösa problemen som kommer till dem. Slutligen möts alla i en rafflande finalgren och dagens Mastermind koras!

Minsta antal är 12 personer. Tid: 1-3 timmar Pris från 391 kr/person.

Quiz

Utmana varandra och tävla i en rafflande quiz. Vi erbjuder en mängd olika teman på quiz, till exempel musik, allmänbildning eller mat och smak. Må bästa lag vinna! Minsta antal är 10 personer. Tid: 1,5-2 timmar Pris från 350 kr/person.

Kunskapsjakten kring Flädie Mat & Vingård

Gruppen delas upp i lag där de skickas ut i naturen runt Flädie för att hitta så många frågor att besvara som möjligt. Det team som kommer först tillbaka från fältet med flest rätt svar, har störst chans att kunna öppna kassaskåpet och komma åt det åtråvärda innehållet. Kunskapsjakten är en spännande aktivitet där lagarbete, strategi och kunskap ställs på sin spets.

Antal: Från 15 personer Tid: 1,5-2 timmar Pris: 505kr/ person, 20 personer SEK 399 kr/person.

SUP-Polo

Vår egen SUP-POLO kan bäst beskrivas som en blandning mellan handboll och vattenpolo. En lek på en liten bana där spelarna tar sig fram sittandes eller liggandes på en SUP-bräda. Reglerna är få och spelet är kort, snabbt, lätt kaotiskt och fantastiskt underhållande. Önskar ni endast hyra brädor med instruktör för en härlig tur går även det.

Antal: Från 12 personer. Tid: 1,5-2 timmar. Pris: 565 kr/person 20 personer 469 kr/person. Tillkommer transport.

Ovanstående priser är exkl. moms.