fbpx

Start

För er som söker något utöver det vanliga erbjuder vi det lilla extra

Previous

Next

Sommaröppen restaurang

28:e juni till 15:e augusti är vår restaurang öppen alla dagar, måndag till söndag, från kl. 17.30. Vi serverar en somrig meny baserad på skånska råvaror i säsong. Varmt välkommen att boka bord!

Vinfestival i Skepparp 30-31 juli

Det är med stor glädje vi kan berätta att vinfestivalen “Smaka på svenska viner” kommer att äga rum på Skepparps Vingård 30-31 juli. Vi är en av nio deltagande vingårdar i fint sällskap av bland andra Kullabergs Vingård, Åhus Vingård och Flyinge Vingåd, medan Tareq Taylor lagar maten. Flädie Vinproduktion kommer att presentera nyheter från vår vinproduktion i form av ett ståltankslagrat rött vin, en lyxig och somrig rosé liksom en mousserande Ebba rosé. Mer om festivalen!

Vinfestivalen är fullbokad.

Njut av vårt vingårdspaket

Njut av vår unika skånska vingårdsmiljö, mat lagad med kärlek på säsongens bästa råvaror från Skånes skogar och åkrar, och en god natts sömn på vårt gårdshotell. Ta tillfället i akt att utforska våra viner som skapats här på gården av druvor som vuxit i den omgivande vinodlingen!

Vårt Vingårdspaket innehåller eftermiddagsfika med hembakat, vinprovning med fyra av gårdens viner, kockarnas 3-rätters överraskningsmeny tillagad av lokala råvaror och en stor portion Flädie-kärlek, övernattning i dubbelrum samt en härlig frukostbuffé.

Välkommen att boka vingårdspaket onsdag till lördag under sommaren samt fredag-lördag under hösten. 

Vi erbjuder även ett sommarpaket med tvårätters middag, övernattning och frukost från 2250 kr för två personer i delat dubbelrum.

Konferens i avskild vingårdsmiljö

På Flädie Mat & Vingård möts ni i en genuin och lugn vingårdsmiljö. Det avskilda läget och våra olika byggnader gör att ni vid en konferens hos oss kan åtnjuta exklusivitet och vara ensamma i ert hus. Vi gör vårt yttersta för att i alla delar av verksamheten skapa ett tryggt och ansvarsfullt sätt att mötas på.

Konferens ingår inte i allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar, vilket  betyder att företag precis som tidigare kan arrangera möten för slutna sällskap på hotell och konferensanläggningar för upp till 50 personer.

Vi erbjuder kreativa konferenslokaler med utsikt över vingården och den omgivande slätten. Här serverar vi frukost, lunch, middag och fika lagad med stor omsorg och kärlek av säsongens bästa skånska råvaror. Kanske väljer ni att prova några av gårdens viner vid en vinprovning ledd av våra erfarna sommelierer, eller att övernatta på gårdshotellet?

Välkommen med din förfrågan redan idag till info@fladiematvingard.se eller telefon 046-320 338.

Våra viner på Systembolaget

JULI 2021  Vi är mycket glada över att presentera både nya årgångar av våra mest omtyckta viner, och några nyheter. Det mousserande vinet Ebba rosé i en ljuvlig, lätt rosa ton liksom våra röda viner Lepores och Lepores Barrique Cuvée 2018 finns åter på Systembolaget, tillsammans med tre för oss nya viner:

Adonis är vårt nya rosévin som ersätter Alice och Astrid. Det är vår nya vinmakare Jasons egen tolkning av våra rondodruvor. Druvorna var av väldigt god kvalitet och behövde bara gå igenom en högst begränsad selektering innan klasarna pressades hela med stjälkarna kvar. Ett sofistikerat och intressant ståltankslagrat rosévin som kommer på nya 750 ml-flaskor.

Hugo Rondo är vårt första röda vin som inte är lagrat på ekfat. Ett lätt rött vin, framställt genom semi-kolsyrejäsning (vanligen använt bland annat vid framställning av Beaujolais-viner) och jäst på ståltank. Mer elegant och mycket tydligare rondo-karaktär än våra ekfatslagrade viner.

Aniara Renässans är en nytappning av vårt klassiska vin, med nytt utseende och ny vinmakare. Jason har blandat 95% solaris med 5% phönix och låtit en femtedel av druvmaterialet jäsa på ekfat för att ge vinet mer kropp, resten är jäst i ståltank. Dessa nya inslag i framställningen har satt en twist på vårt klassiska solarisvin och gjort det lite mer spännande!

Du hittar våra viner på Systembolaget – såväl i butikerna i vårt närområde som i beställningssortimentet.

Flädie Mat & Vingård

är medlem av Skånska Möten, Svenska Möten samt certifierad av Svanen som hotell, restaurang och konferensanläggning